Vita

Vita

Roel Westerman Geboren 19-07-1971 in Kloosterhaar. Zijn jeugd wordt gedomineerd door het waarnemen, observeren en spelen in de vrije natuur.

 

033 - Version 3Na de lagere school gaat hij via lagere technische school naar het MAVO en het HAVO. In 1992 begint hij aan de studie ‘lerarenopleiding geschiedenis’ aan de Hogeschool Windesheim waar hij in 1996 afstudeert op een scriptie over de invloed van de Nieuwe Kunst rond 1900 in Zwolle. Aansluitend op het HBO begint hij een vervolgstudie ‘Amerikanistiek aan de Universiteit Utrecht. In 1999 haalt hij zijn doctoraal door een onderzoek te verrichten naar de invloed van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright op de befaamde Nederlandse architect Berlage. In 1999 begint hij ook zijn eerste grote bouwproject door het ontwerpen en bouwen van het binnenhuis van zijn eerste woonhuis.

 

Tussen 1999 en 2006 werkt hij afwisselend in het onderwijs, ontwerpt en vervaardigt meubels, binnenhuizen, tuinen en studeert hij af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding aan Hogeschool Windesheim. Vanaf 2008 start hij fulltime met een bedrijf waarin alle facetten van zijn werk zijn samengebundeld. Vanaf dat moment ontwerpt en ontwikkelt hij projecten door heel Nederland en voert deze uit. Onder de naam Roel Westerman Bouwkunst en Ontwerpstudio Roel Westerman houd hij zich bezig met binnenhuis- en tuinarchitectuur, het ontwerpen en vervaardigen van meubels en bouwprojecten.

 

Roel is getrouwd met Charlotte en heeft twee kinderen: Ronja en Birk.