Visie

Visie

Roel Westerman geeft vorm aan de individuele leefomgeving van mensen. De eigenheid van mensen en de plek waar ze wonen vormen de basis voor toekomstbestendige ontwerpen en produkten.

 

Voor mij is het ontwerpen en vervaadigen van een meubel, een gebouw, een tuin of een tentoonstellingsruimte één en hetzelfde. Deze opvatting is één van de thema’s die iedere dag in mijn werk terug komen. Tijdens mijn werk en studies ben ik steeds aangetrokken geweest tot dit uitgangspunt en is het een constante geworden dat zich in allerlei vormen steeds weer manifesteert.

 

IMG_0055Daarnaast staat de plek voor een ontwerp centraal. Ik vind dat nieuwbouw, renovatie of verandering op een plek rekening moet houden met de omstandigheden die hun invloed uitoefenen. Een gebouw, tuin of meubel staat niet op zichzelf, maar heeft een relatie met de omgeving.De materialen die ik gebruik zijn bij voorkeur prefab, multifunctioneel en ongebruikelijk voor hun functie. Omdat het goed ontwikkelde prefab materialen zijn, zijn ze goedkoop. Hierdoor kun je met kwalitatief goede materialen individuele, karakteristieke en betaalbare producten maken. Tenslotte vind ik dat ik vanuit mijn eigen ideeën en werkwijze elke keer weer een oplossing en stijl moet vinden die past bij de eigenheid, situatie en omgeving van de opdrachtgever. De betrokkenheid van de klant is voorwaarde om tot een duurzaam en bijzonder ontwerp te komen.Hierdoor kan het uiteindelijke werk ook door de eigenaars verder ingevuld worden. Je hoeft geen vaststaand geheel afgeleveren, maar juist een basis die mee kan groeien met de ontwikkelingen van mensen.